III Fòrum de l’ACDM:

“LA MAR TÉ NOM DE DONA”

Data: 15 d’abril de 2023 

Lloc: Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya (Carrer Mediterrani, 2, L’Ametlla de Mar – https://goo.gl/maps/D93rA5GrBn5h6e8k9)

Conductora de l’acte: Laia Oltra, periodista de la Cala RTV.

Programa

10:15 h Rebuda de les participants i esmorzar de coneixença 

10:45h. Presentació de l’acte a càrrec de Laia Oltra, periodista de La Cala RTV)

Benvinguda del Patró Major de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Miquel Brull Arbós.

Salutació de l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni Blanch

11:00h Inauguració del III Fòrum de l’ACDM per part de la Consellera, Teresa Jordà i Roura

11:15h Presentació de l’ACDM per part de la Presidenta i la Secretària de l’ACDM, Leidy Johanna Aya Vega i Carmina Ontiveros Llobet. Estrena del vídeo de l’ACDM.

11:25h Contextualització de les persones assistents al fòrum i inici del cicle de ponències. Moderat per Eli Bonfill, dinamitzadora de l’ACDM (20′ de ponència i 10′ torn de preguntes)

11:30h Oportunitats per a dones en economia blava – Vanessa-Sarah Salvo i Elena Torrecilla Ribalta, Oficina Suport a la Recerca de l’Institut de Ciències del Mar CSIC

12:00h La mirada d’un equip d’investigadores als recursos marins – Anna Soler Membrives, biòloga del SEAaq-UAB (Salut d’Ecosistemes i Animals Aquàtics)

12:30h La mar: de l’esport i la passió a la feina – Marta Duch Corominas, guia de viatges d’expedició polars

13:00h L’empoderament de la dona en el món tecnològic subaquàtic – Marta Creus Gonzalez, enginyera nàutica i naval

13:30h Com vaig convertir la meva passió en la meva professió – Susana Escalona Orellana, fundadora d’Alamar Sailing

14:00h Conclusions de la jornada

14:10h Clausura del Fòrum a càrrec del Director General de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela Casanovas

14:15h Degustació d’ostres i musclos del Delta de l’Ebre a càrrec de Fepromodel 

14:30h Dinar a la llotja de l’Ametlla de Mar (a càrrec de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar i l’OPP Peix Blau Tarragona)

16:30h Itinerari interpretatiu pel litoral sud de l’Ametlla de Mar, amb acció de neteja de platges (i banyet si s’escau i el temps acompanya) a càrrec d’Aurora Requena i Eli Bonfill, de Plàncton, Divulgació i Serveis Marins. Durada 2-2,5h

Inscripcions

L’assistència al II Fòrum és gratuïta i inclou el dinar. 

Les places són limitades i es prioritzarà les sòcies de l’associació (si encara no ho ets pots fer-te sòcia en 2 minuts aquí a la nostra web).

Inscriu-te omplint el següent formulari abans del dia 8 d’abril.

Viquimarató Dones de la Mar: divendres 14 d’abril a les 19h

En el marc del III Fòrum organitzem la Viquimarató Dones de la Mar amb pica-pica inclòs. És una activitat presencial a l’Ametlla de Mar però també hi podeu participar online, i té una durada d’unes 3h. 

L’ACDM en col·laboració amb Amical Wikimedia i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar organitzen aquesta

Es pretén contribuir a omplir els buits existents a la Viquipèdia pel que fa al contingut dels articles que fan referència a les dones de mar incorporant biografies i incloent articles sobre el paper de les dones en els diferents sectors del món de la mar. Activitat oberta a tothom!

Si voleu participar només a la viquimarató, podeu inscriure-us aquí: EN BREU HO TINDREM 

Allotjament a l’Ametlla de Mar

Us animem a venir a passar el cap de setmana a l’Ametlla de Mar on tenim diversos allotjaments disponibles propers al lloc del fòrum: 

Activitat extra de connexió amb el mar: diumenge 16 d’abril

Donat que l’Ametlla de Mar és famosa per les seves aigües cristal·lines i plenes de biodiversitat, i pel seu bon clima, hem preparat una activitat extra per si les nostres sòcies voleu venir a passar el cap de setmana a la zona i fer alguna activitat de descoberta del mar totes juntes.

Us proposem: 

L’inici de l’activitat serà a a les 11h i segons l’activitat triada acabarà a les 13h o a les 14h.

Les activitats tenen un cost amb un descompte especial per a les sòcies de l’ACDM i són conduïdes per l’equip del centre de busseig local Plàncton Diving, del qual les propietàries són sòcies de l’ACDM.

Transport fins a l’Ametlla de Mar

En transport públic podeu agafar la línia de tren RENFE que va des de Barcelona fins a Tortosa o Vinaròs, amb parada a l’Ametlla de Mar. De l’estació de tren fins al punt de trobada del fòrum són 10 minuts a peu. 

En vehicle privat podeu venir per l’AP7 i caldrà agafar la sortida de l’Ametlla de Mar. Si opteu per venir en cotxe us animem a compartir vehicle per a fer el menor impacte mediambiental possible, de forma que el formulari d’inscripció us demanem si voleu que us posem en contacte amb altres assistents per tal de facilitar el compartir. A la zona propera a l’escola hi ha aparcaments gratuïts.

Activitat finançada per: